Hoe een Buyer Journey je salesteam sneller in contact brengt met beslissers

Wat is een Buyer Journey?

Een Buyer Journey of klantreis is het proces dat beslissers doorlopen in hun besluitvormingsproces. Het omvat alle vragen, uitdagingen, wensen en worstelingen die beslissers hebben tijdens het onderzoeken en overwegen van een dienst of een product. Met andere woorden: praat niet over jezelf, maar vraag je klant waar hij of zij mee worstelt.

We weten dat 85% van het aankoopproces in de B2B tegenwoordig online plaatsvindt en potentiële kopers, lang voordat ze contact met jou opnemen, de meeste antwoorden via het internet hebben gekregen. Als jij in deze online onderzoeksfase van je doelgroep niet in beeld bent, dan ontsnap je aan de aandacht van je potentiële kopers en verlies je kostbare verkoopkansen.

Meebewegen met deze trend vraagt om een andere aanpak. Een aanpak die ervoor zorgt dat jij op het juiste moment relevante informatie deelt met je doelgroep. Zo ben je altijd top of mind bij de kopers tijdens het koopproces en creëer je vertrouwen en geloofwaardigheid.

Waarom je een contentstrategie nodig hebt

Om potentiële kopers te bereiken is het belangrijk dat je weet welke content je wanneer wilt publiceren, via welke online kanalen en wie je doelgroep is. Om te voorkomen dat je content niet aanspreekt, is het belangrijk om in kaart te hebben waar je doelgroep behoefte aan heeft. Een contentstrategie zorgt ervoor dat je relevante informatie aanbiedt en vragen beantwoord die de koper verder helpt naar de volgende beslissingsfase.

Met een buyer’s journey heb je de klantreis in beeld, zodat je salesteam weet welke content te sturen op welk moment.

Roadmap: hoe je efficiënt contact legt met je strategische beslissers

Ontdek hoe je salesteam continu top of mind is bij beslissers tijdens het besluitvormingsproces.

Download de roadmap

Hoe wij snel leads voor jou genereren?

Dit is hoe we dat doen.

Vendigi Methode®

Trainingen