10 tips om Social Selling goed in te zetten

By maart 5, 2020 juli 6th, 2021 No Comments

10 tips om Social Selling goed in te zetten

  1. Jouw digitale visitekaartje: Laat jezelf zien!

Jouw persoonlijke profiel is de rode draad van je Social Selling strategie. Het belangrijkste onderdeel van je profiel is de samenvatting. Vertel hier een persoonlijk én interessant verhaal en maak duidelijk wat jou anders maakt dan alle anderen. Vertel waarom jouw doelgroep met jou in gesprek moet gaan.

  1. Wijs je doelgroep de weg in jouw persoonlijke profiel

In jouw persoonlijke profiel krijg je de kans om je doelgroep van jouw expertise, en van je bedrijf te overtuigen. Maak je verhaal boeiend en vertel over de oplossingen die jouw kennis en netwerk kunnen bieden. Op deze manier kun je veel mensen naar jouw LinkedIn profiel leiden.

Benieuwd naar hoe je het beste jouw doelgroep kunt vinden? Lees dit artikel voor uitgebreide informatie, voor hoe je jouw doelgroep in 6 stappen kunt bereiken!

TIP: Vermeld je LinkedIn profiel ook in de handtekening van je e-mail.

  1. Maak je content onmisbaar voor je doelgroep

Bloggen is een goede manier om de interesse van je doelgroep te wekken. Toch is het niet meer voldoende om je blog alleen maar te publiceren. Er heerst een grote overvloed aan informatie op het internet. Daardoor is de kans dat je doelgroep spontaan je blog gaat lezen, niet groot. Je moet verschillende tactieken gebruiken om je blog te laten opvallen.

TIP: Onderzoek welke artikelen je bestaande klanten interessant vinden.

  1. Meten is weten

Weet jij hoe je LinkedIn kunt gebruiken om effect te sorteren? Op www.linkedin.com/sales/ssi kun je de Social Selling Index van LinkedIn bekijken. Het geeft een goed inzicht in welke elementen van Social Selling jij onder de knie hebt én waar je nog aan moet werken. Het is bewezen dat sales teams die 80% of hoger scoren, gemiddeld 30% meer leads via LinkedIn genereren.

Benieuwd hoe je snel LinkedIn leads kan genereren? Lees dan snel deze LinkedIn Post hoe je met 4 eenvoudige en snelle tips dit kan bereiken!

  1. Doe onderzoek naar je prospect en maak een onvergetelijke eerste indruk

Mensen willen niet meer gestoord worden door een oninteressant koopverhaal dat op een vervelend moment gebracht wordt. Koude acquisitie werkt tegenwoordig averechts. Daarom is het heel belangrijk dat je een goed moment uitkiest om jouw toekomstige potentiële klant te benaderen. Zorg er ook voor dat je meteen iets van toegevoegde waarde aanbiedt. Dit kun je doen door van tevoren uit te vinden waarmee je prospect bezig is – wat er op de website staat en of je wederzijdse connecties hebt die je kunnen informeren.

TIP: Gebruik tijdens je onderzoek ook gebruik van andere social mediakanalen!

  1. Ben altijd bereikbaar

Moeten jouw potentiële klanten hun best doen om met jou in contact te kunnen komen? Hoe gemakkelijk kunnen zij jouw virtuele visitekaartje delen met anderen, als ze naar je willen refereren? Kunnen ze jouw contactgegevens op LinkedIn vinden? Maak het zo laagdrempelig mogelijk voor potentiële klanten om met jou in contact te komen.

TIP: Feliciteer mensen bij een nieuwe baan of als ze jarig zijn.

  1. Maak een dagelijkse activiteit van Social Selling

Social Selling is geen tactiek. Het is een nieuwe manier om waarde toe te voegen voor jouw doelgroep. Social Selling moet bij elke stap van jouw sales traject naar voren komen: van acquisitie tot relatiebeheer.

Benieuwd hoe je meer kan verkopen door middel van social media? Lees dan dit artikel hoe je dit kan bereiken!

TIP: Maak elke dag minstens een kwartier vrij om je activiteiten voor Social Selling te doen.

  1. Creëer ambassadeurs

Hoe zorg je ervoor dat je onder de aandacht blijft bij nieuwe connecties? Wees sociaal: je bent immers bezig op een sociaal netwerk. Beschrijf jouw kwaliteiten en vertel je connecties hoe jij hen kunt helpen. Deel en schrijf goede content. Wanneer jij een mogelijkheid ziet om je connectie met een potentiële klant te delen, doe dit dan! Het is een waardevolle investering.

  1. Waarde toevoegen aan je netwerk

Met wie ga jij online een relatie aan? Van wie accepteer jij uitnodigingen en van wie negeer je ze? Wat is jouw connect strategie? Het is belangrijk om nieuwe contacten op te doen. Je hoeft niet meteen te denken aan wat deze persoon voor jou kan betekenen, je moet veel verder kijken dan dit. Kijk naar elkaars netwerken: zijn hier mogelijkheden in te vinden? Een nieuwe connectie die je vandaag maakt, kan morgen al bij een nieuwe potentiële klant op tafel liggen.

Benieuwd hoe je meer omzet kan halen uit je LinkedIn netwerk? Dan is dit artikel de moeite om verder te lezen!

  1. Deel zoveel mogelijk kennis. Investeer 20% en krijg 80%!

Het gaat allemaal om delen bij Social Selling. Deel je netwerk. Deel je kennis. Waarom zou je het voor jezelf houden? Jij wordt als vak-expert erkend als jij anderen kunt helpen aan relevante informatie: zowel binnen als buiten je eigen netwerk!

Wil jij meer ondersteuning voor het uitvoeren van jouw Social Selling strategie? Download dan mijn Roadmap Social Selling.